Vi har flera års erfarenhet inom mejeriindustrin, framförallt ostindustrin och kan erbjuda ostvaxer från Sonneborn, Holland.
Sonneborns ostvaxer är blandningar av paraffin och mikrovaxer, speciellt utvecklade för att kunna ge en optimal och enkel användning och för att vara effektiva och attraktiva vid bestrykningar av ost.
Klicka eller scrolla nedåt för teknisk information.
Ostvax KW 530
Beskrivning: |
Ostvax KW 530 är ett ljust, blåfärgat ostvax med hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga, rekommenderas för Edam-, Gouda och rektangulära ostar. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Färg |
|
Ljust blå |
Stelningspunkt |
ASTM D 938 |
60-65 |
Nålpenetrering vid 25°C, 1/10 mm |
ASTM D 1321 |
45-60 |
Viskositet i 100°C, mPa.s |
|
6-8 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3.05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3.08 |
≥40 |
Densitet vid 100°C, kg/dm³ |
|
± 0,77 |
Enthalpy vid 100°C, kcal/kg |
|
± 95 |
Enthalpy vid 120°C, kcal/kg |
|
± 105 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder |
TM 3.06 |
12-15 |
Motståndskraft vid 5°C |
|
utmärkt |
Tillsatta pigment: |
|
|
Indigotine Blue C.I. number (1956) |
|
73015 |
Carbomedicinalis Vegetalis |
|
E 153 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 530 överensstämmer med:
Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 659
Beskrivning: |
Ostvax KW 659 är ett transparent vax, vilket ger en hög flexibilitet. Tack vare den snabba förmågan att snabbt kristallisera sig kan det här vaxet appliceras vid tillverkning av tunga ostar. Den relativt låga viskositeten tillåter applikation i både tunna och tjocka lager. Vaxet tillåter även viss gasbildning i osten efter bestrykning, som i Maasdam ost. Vaxet kan även med fördel appliceras på Goudaliknande eller rektangulära ostar. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Färg |
ASTM D 1500 |
L 0,5 |
Stelningspunkt, °C |
ASTM D 938 |
55 |
Nålpenetrering vid 25°C, 1/10 mm |
ASTM D 1321 |
41 |
Viskositet vid 100°C, mPa.s |
ASTM D 2196 |
4,5 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Motståndskraft vid 5°C |
TM 3.03 |
utmärkt |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3.05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3.08 |
>200 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 659 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 646
Beskrivning: |
Ostvax KW 646 är ett naturellt ostvax med låg viskositet och hög plasticitet för att kunna applicera flera tunna lager vid flera olika doppningar. Vaxet är permeabelt för gaser och låter osten andas under lagringsprocessen. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt °C |
ASTM D 938 |
52-59 |
Nålpenetrering vid 25°C |
ASTM D 1321 |
60-75 |
Viskositet vid 100°C mPa.s |
ASTM D 2196 |
5-7 |
Stelningstid i sekunder |
TM 3.06 |
<12 |
Motståndskraft vid 5°C |
TM 3.03 |
Bra |
Färg |
ASTM D 1500 |
Max 1.0 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 646 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 597
Beskrivning: |
Ostvax 597 är ett gult vax för Edam med en hög flexibilitet och snabb kristallisering. Förutom Edamerost passar vaxet även bra för Gouda liknande ostar och rektangulära ostar. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt °C |
ASTM D 938 |
54-59 |
Penetration vid 25°C |
ASTM D 1321 |
40-55 |
Viskositet i mPa.s vid 100°C |
|
5,5-7,5 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3.05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3.08 |
≥100 |
Densitet vid 100°C, kg/dm³ |
|
±0.77 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder |
TM 3.06 |
14-17 |
Motståndskraft vid 5°C |
|
utmärkt |
Tillsatta pigment: |
|
|
Tartrazine, C.I. number (1956) |
19140 |
|
Lagstiftning: |
Ostvax KW 597 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 515
Beskrivning: |
Ostvax 515 är ett rött ostvax med hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga, rekommenderas för Edamer, Gouda och rektangulära ostar. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt °C |
ASTM D 938 |
70-75 |
Penetration vid 25°C |
ASTM D 1321 |
40-55 |
Viskositet i mPa.s vid 100°C |
|
20-25 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3.05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3.08 |
>30 |
Densitet vid 100°C, kg/dm³ |
|
± 0,77 |
Enthalpy vid 100°C, kcal/kg |
|
± 95 |
Enthalpy vid 120°C, kcal/kg |
|
± 105 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder |
|
13 |
Motståndskraft vid 5°C |
|
utmärkt |
Tillsatta pigment: |
|
|
Tartrazine C.I. number (1956) |
|
19140 |
Litholrubine C.I. number (1956) |
|
15850 |
Lagstiftning: |
Ostvax 515 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 511
Beskrivning: |
Ostvax 511 är ett ljusblått vax med hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga. Rekommenderas för Edamer, Gouda och rektangulära ostar. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt, °C |
ASTM D 938 |
70-75 |
Penetration vid 25°C |
ASTM D 1321 |
40-55 |
Viskositet i mPa.s vid 100°C |
|
20-25 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3.05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3.08 |
>30 |
Densitet vid 100°C, kg /dm³ |
|
± 0,77 |
Enthalpy vid 100°C, kcal/kg |
|
± 95 |
Enthalpy vid 120°C, kcal/kg |
|
± 105 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder |
TM 3.06 |
10,5-13,5 |
Motståndskraft vid 5°C |
|
utmärkt |
Tillsatta pigment: |
|
|
Indigotine blue C.I. number (1956) |
|
73015 |
Carbomedicinalis Vegetalis |
|
E 153 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 511 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 495
Beskrivning: |
Ostvax KW 495 är ett gult vax för Edamer, hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt, °C |
ASTM D 938 |
50-55 |
Penetration vid 25°C |
ASTM D 1321 |
40-50 |
Viskositet i mPa.s vid 100°C |
|
4-5 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3.05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3.08 |
≥100 |
Densitet vid 100°C, kg/dm³ |
|
±0,77 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder |
TM 3.06 |
14-17 |
Motståndskraft vid 5°C |
|
utmärkt |
Tillsatta pigment: |
|
|
Beta-Carotene C.I. number (1956) |
|
75130 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 495 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 494
Beskrivning: |
Ostvax KW 494 är ett gult vax för Edamer med hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga. Förutom Edamerost passar vaxet bra för Goudaost och rektangulära ostar. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt °C |
ASTM D 938 |
52-57 |
Penetration vid 25°C |
ASTM D 1321 |
40-50 |
Viskositet i mPa.s vid 100°C |
|
4-5 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3.05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3.08 |
≥100 |
Densitet vid 100°C, kg/dm³ |
|
±0,77 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder: |
TM 3,06 |
14-17 |
Motståndskraft vid 5°C |
|
utmärkt |
Tillsatta pigment: |
|
|
Tartrazine C.I. number (1956) |
|
19140 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 494 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 475
Beskrivning: |
Snabb kristalliseringsförmåga. Ett extremt flexibelt och motståndskraftigt svart ostvax för alla sorters ostar. Vaxet är lätt att applicera med olika sorters vaxmaskiner såväl som doppnings och sprejningssystem. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt °C |
ASTM D 938 |
58-65 |
Penetration vid 25°C |
ASTM D 1321 |
50-65 |
Viskositet i mPa.s vid 100°C |
|
6-8 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3,05 |
Bra |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3,08 |
≥40 |
Densitet vid 100°C, kg/dm³ |
|
±0,77 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder: |
TM 3,06 |
13-16 |
Motståndskraft vid 5°C |
TM 3,03 |
utmärkt |
Tillsatta pigment: |
|
|
Carbomedicinalis vegetalis |
|
E 153 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 475 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 439
Beskrivning: |
Ett gult ostvax med låg viskositet och väldigt hög plasticitet för att kunna appliceras i tunna lager vid olika doppningar. Vaxet tillåter gasbildning så osten kan andas under lagringsprocessen. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt °C |
ASTM D 938 |
52-59 |
Penetration vid 25°C |
ASTM D 1321 |
60-75 |
Viskositet i mPa.s vid 100°C |
|
5-7 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3,05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3,08 |
≥50 |
Tensile strength vid 20 C, grs |
TM 3.04 |
>500 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder: |
TM 3,06 |
<12 |
Motståndskraft vid 5°C |
TM 3,03 |
bra |
Tillsatta pigment: |
|
|
Beta-Carotene C.I. number (1956) |
|
75130 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 439 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
UPP>>
Ostvax KW 438
Beskrivning: |
Ett rött ostvax med snabb kristalliseringsförmåga och som är extremt flexibelt och trycktåligt. Passar alla sorters ostar. Vaxet är lätt att applicera med olika typer av maskiner, fungerar väl med både doppnings- och sprejningssystem. |
Fysiska egenskaper: |
|
|
Stelningspunkt °C |
ASTM D 938 |
65-70 |
Penetration vid 25°C |
ASTM D 1321 |
40-55 |
Viskositet i mPa.s vid 100°C |
|
12-17 |
Flexibilitet vid 5°C |
TM 3,05 |
utmärkt |
Plasticitet vid 30°C |
TM 3,08 |
> 30 |
Entalphy vid 100 °C, kcal / kg |
|
± 95 |
Entalphy vid 120 °C, kcal / kg |
|
± 105 |
Densitet vid 100°C, kg/ dm³ |
|
± 0,77 |
Funktionella egenskaper: |
|
|
Stelningstid i sekunder: |
TM 3,06 |
10,5-13,5 |
Motståndskraft vid 5°C |
TM 3,03 |
utmärkt |
Tillsatta pigment: |
|
|
Beta-Carotene C.I. number (1956) |
|
15850 |
Lagstiftning: |
Ostvax KW 438 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972. |
Tillbaka till toppen