Vi har flera års erfarenhet inom mejeriindustrin, framförallt ostindustrin och kan erbjuda ostvaxer från Sonneborn, Holland.

Sonneborns ostvaxer är blandningar av paraffin och mikrovaxer, speciellt utvecklade för att kunna ge en optimal och enkel användning och för att vara effektiva och attraktiva vid bestrykningar av ost.

Klicka eller scrolla nedåt för teknisk information.

Ostvax KW 530

Beskrivning:
Ostvax KW 530 är ett ljust, blåfärgat ostvax med hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga, rekommenderas för Edam-, Gouda och rektangulära ostar.
Fysiska egenskaper:
Färg Ljust blå
Stelningspunkt ASTM D 938 60-65
Nålpenetrering vid 25°C, 1/10 mm ASTM D 1321 45-60
Viskositet i 100°C, mPa.s 6-8
Flexibilitet vid 5°C TM 3.05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3.08 ≥40
Densitet vid 100°C, kg/dm³ ± 0,77
Enthalpy vid 100°C, kcal/kg ± 95
Enthalpy vid 120°C, kcal/kg ± 105
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder TM 3.06 12-15
Motståndskraft vid 5°C utmärkt
Tillsatta pigment:
Indigotine Blue C.I. number (1956) 73015
Carbomedicinalis Vegetalis E 153
Lagstiftning:
Ostvax KW 530 överensstämmer med:
Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 659

Beskrivning:
Ostvax KW 659 är ett transparent vax, vilket ger en hög flexibilitet. Tack vare den snabba förmågan att snabbt kristallisera sig kan det här vaxet appliceras vid tillverkning av tunga ostar. Den relativt låga viskositeten tillåter applikation i både tunna och tjocka lager. Vaxet tillåter även viss gasbildning i osten efter bestrykning, som i Maasdam ost. Vaxet kan även med fördel appliceras på Goudaliknande eller rektangulära ostar.
Fysiska egenskaper:
Färg ASTM D 1500 L 0,5
Stelningspunkt, °C ASTM D 938 55
Nålpenetrering vid 25°C, 1/10 mm ASTM D 1321 41
Viskositet vid 100°C, mPa.s ASTM D 2196 4,5
Funktionella egenskaper:
Motståndskraft vid 5°C TM 3.03 utmärkt
Flexibilitet vid 5°C TM 3.05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3.08 >200
Lagstiftning:
Ostvax KW 659 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 646

Beskrivning:
Ostvax KW 646 är ett naturellt ostvax med låg viskositet och hög plasticitet för att kunna applicera flera tunna lager vid flera olika doppningar. Vaxet är permeabelt för gaser och låter osten andas under lagringsprocessen.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt °C ASTM D 938 52-59
Nålpenetrering vid 25°C ASTM D 1321 60-75
Viskositet vid 100°C mPa.s ASTM D 2196 5-7
Stelningstid i sekunder TM 3.06 <12
Motståndskraft vid 5°C TM 3.03 Bra
Färg ASTM D 1500 Max 1.0
Lagstiftning:
Ostvax KW 646 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 597

Beskrivning:
Ostvax 597 är ett gult vax för Edam med en hög flexibilitet och snabb kristallisering. Förutom Edamerost passar vaxet även bra för Gouda liknande ostar och rektangulära ostar.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt °C ASTM D 938 54-59
Penetration vid 25°C ASTM D 1321 40-55
Viskositet i mPa.s vid 100°C 5,5-7,5
Flexibilitet vid 5°C TM 3.05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3.08 ≥100
Densitet vid 100°C, kg/dm³ ±0.77
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder TM 3.06 14-17
Motståndskraft vid 5°C utmärkt
Tillsatta pigment:
Tartrazine, C.I. number (1956) 19140
Lagstiftning:
Ostvax KW 597 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 515

Beskrivning:
Ostvax 515 är ett rött ostvax med hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga, rekommenderas för Edamer, Gouda och rektangulära ostar.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt °C ASTM D 938 70-75
Penetration vid 25°C ASTM D 1321 40-55
Viskositet i mPa.s vid 100°C 20-25
Flexibilitet vid 5°C TM 3.05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3.08 >30
Densitet vid 100°C, kg/dm³ ± 0,77
Enthalpy vid 100°C, kcal/kg ± 95
Enthalpy vid 120°C, kcal/kg ± 105
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder 13
Motståndskraft vid 5°C utmärkt
Tillsatta pigment:
Tartrazine C.I. number (1956) 19140
Litholrubine C.I. number (1956) 15850
Lagstiftning:
Ostvax 515 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 511

Beskrivning:
Ostvax 511 är ett ljusblått vax med hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga. Rekommenderas för Edamer, Gouda och rektangulära ostar.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt, °C ASTM D 938 70-75
Penetration vid 25°C ASTM D 1321 40-55
Viskositet i mPa.s vid 100°C 20-25
Flexibilitet vid 5°C TM 3.05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3.08 >30
Densitet vid 100°C, kg /dm³ ± 0,77
Enthalpy vid 100°C, kcal/kg ± 95
Enthalpy vid 120°C, kcal/kg ± 105
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder TM 3.06 10,5-13,5
Motståndskraft vid 5°C utmärkt
Tillsatta pigment:
Indigotine blue C.I. number (1956) 73015
Carbomedicinalis Vegetalis E 153
Lagstiftning:
Ostvax KW 511 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 495

Beskrivning:
Ostvax KW 495 är ett gult vax för Edamer, hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt, °C ASTM D 938 50-55
Penetration vid 25°C ASTM D 1321 40-50
Viskositet i mPa.s vid 100°C 4-5
Flexibilitet vid 5°C TM 3.05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3.08 ≥100
Densitet vid 100°C, kg/dm³ ±0,77
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder TM 3.06 14-17
Motståndskraft vid 5°C utmärkt
Tillsatta pigment:
Beta-Carotene C.I. number (1956) 75130
Lagstiftning:
Ostvax KW 495 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 494

Beskrivning:
Ostvax KW 494 är ett gult vax för Edamer med hög flexibilitet och snabb kristalliseringsförmåga. Förutom Edamerost passar vaxet bra för Goudaost och rektangulära ostar.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt °C ASTM D 938 52-57
Penetration vid 25°C ASTM D 1321 40-50
Viskositet i mPa.s vid 100°C 4-5
Flexibilitet vid 5°C TM 3.05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3.08 ≥100
Densitet vid 100°C, kg/dm³ ±0,77
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder: TM 3,06 14-17
Motståndskraft vid 5°C utmärkt
Tillsatta pigment:
Tartrazine C.I. number (1956) 19140
Lagstiftning:
Ostvax KW 494 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 475

Beskrivning:
Snabb kristalliseringsförmåga. Ett extremt flexibelt och motståndskraftigt svart ostvax för alla sorters ostar. Vaxet är lätt att applicera med olika sorters vaxmaskiner såväl som doppnings och sprejningssystem.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt °C ASTM D 938 58-65
Penetration vid 25°C ASTM D 1321 50-65
Viskositet i mPa.s vid 100°C 6-8
Flexibilitet vid 5°C TM 3,05 Bra
Plasticitet vid 30°C TM 3,08 ≥40
Densitet vid 100°C, kg/dm³ ±0,77
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder: TM 3,06 13-16
Motståndskraft vid 5°C TM 3,03 utmärkt
Tillsatta pigment:
Carbomedicinalis vegetalis E 153
Lagstiftning:
Ostvax KW 475 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 439

Beskrivning:
Ett gult ostvax med låg viskositet och väldigt hög plasticitet för att kunna appliceras i tunna lager vid olika doppningar. Vaxet tillåter gasbildning så osten kan andas under lagringsprocessen.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt °C ASTM D 938 52-59
Penetration vid 25°C ASTM D 1321 60-75
Viskositet i mPa.s vid 100°C 5-7
Flexibilitet vid 5°C TM 3,05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3,08 ≥50
Tensile strength vid 20 C, grs TM 3.04 >500
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder: TM 3,06 <12
Motståndskraft vid 5°C TM 3,03 bra
Tillsatta pigment:
Beta-Carotene C.I. number (1956) 75130
Lagstiftning:
Ostvax KW 439 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

UPP>>

Ostvax KW 438

Beskrivning:
Ett rött ostvax med snabb kristalliseringsförmåga och som är extremt flexibelt och trycktåligt. Passar alla sorters ostar. Vaxet är lätt att applicera med olika typer av maskiner, fungerar väl med både doppnings- och sprejningssystem.
Fysiska egenskaper:
Stelningspunkt °C ASTM D 938 65-70
Penetration vid 25°C ASTM D 1321 40-55
Viskositet i mPa.s vid 100°C 12-17
Flexibilitet vid 5°C TM 3,05 utmärkt
Plasticitet vid 30°C TM 3,08 > 30
Entalphy vid 100 °C, kcal / kg ± 95
Entalphy vid 120 °C, kcal / kg ± 105
Densitet vid 100°C, kg/ dm³ ± 0,77
Funktionella egenskaper:
Stelningstid i sekunder: TM 3,06 10,5-13,5
Motståndskraft vid 5°C TM 3,03 utmärkt
Tillsatta pigment:
Beta-Carotene C.I. number (1956) 15850
Lagstiftning:
Ostvax KW 438 överensstämmer med: Käseverordung 1977, U.K. Food Regulations no 1927, FDA, par. 172.5, Dutch Kaasbesluit 1981, Decreto Ministeriale July 1, 1972.

Tillbaka till toppen